Cum se instalează windows 10

Fie că ai un computer nou și dorești să îl configurezi, fie că vrei să faci o actualizare de la o versiune anterioară a Windows, instalarea Windows 10 este un proces esențial. Acest ghid detaliat îți va arăta pașii necesari pentru a instala cu succes Windows 10 pe calculatorul tău.

Cum instalez windows 10

Instalarea Windows 10 poate părea un proces complicat la început, dar urmând acești pași simpli vei reuși fără probleme:

1. Achiziționează o Copie de Windows 10

Înainte de a începe instalarea, asigură-te că ai o copie validă de Windows 10. Poți achiziționa o cheie de licență de la Microsoft sau de la un distribuitor autorizat.

2. Descarcă Instrumentul de Creare a Media

Pentru a începe procesul de instalare, ai nevoie de Instrumentul de Creare a Media de la Microsoft. Descarcă-l de pe site-ul oficial Microsoft și rulează aplicația.

3. Creează un Dispozitiv de Instalare

În Instrumentul de Creare a Media, selectează opțiunea pentru crearea unui dispozitiv USB sau un DVD de instalare. Ai nevoie de un stick USB gol sau un DVD cu spațiu suficient pentru fișierele de instalare.

4. Pornire de pe Dispozitivul de Instalare

Introduceți dispozitivul USB sau DVD-ul în computerul pe care dorești să instalezi Windows 10 și repornește calculatorul. Asigură-te că dispozitivul de instalare este setat ca dispozitivul de pornire în BIOS.

5. Selectează Limba și Regiunea

În timpul instalării, vei fi întrebat să selectezi limba și regiunea. Asigură-te că selectezi opțiunile corecte pentru tine.

6. Introdu Cheia de Licență

La un moment dat, vei fi solicitat să introduci cheia de licență pe care ai achiziționat-o. Asigură-te că o introduci corect pentru a continua procesul de instalare.

7. Selectează Tipul de Instalare

În funcție de preferințele tale, poți alege să faci o instalare curată sau să păstrezi fișierele și setările existente. Alege opțiunea care ți se potrivește.

8. Așteaptă Finalizarea Instalării

Procesul de instalare poate dura câteva minute sau chiar mai mult, în funcție de performanța calculatorului tău. Așteaptă cu răbdare până când Windows 10 este instalat complet.

9. Configurează Setările Inițiale

Urmărește instrucțiunile de configurare inițială, cum ar fi conectarea la o rețea Wi-Fi, configurarea unui cont Microsoft și stabilirea preferințelor de confidențialitate.

10. Finalizarea Procesului

În cele din urmă, vei ajunge la ecranul de start al Windows 10. Felicitări, ai instalat cu succes noul sistem de operare!

Cum instalezi windows 10

Acum că ai instalat Windows 10, iată câteva sfaturi utile pentru a te asigura că sistemul tău rulează în mod optim:

Menține Windows Actualizat

Asigură-te că activezi actualizările automate în Windows 10 pentru a beneficia de cele mai recente funcții și patch-uri de securitate.

Instalează Driverele Corecte

Descarcă și instalează driverele actualizate pentru hardware-ul tău, pentru a evita problemele de compatibilitate.

Asigură-te de Securitate

Instalează un program antivirus de încredere și utilizează Windows Defender pentru a-ți proteja sistemul de amenințări online.

Explorează Funcțiile Noi

Windows 10 vine cu o serie de funcții noi și îmbunătățiri. Explorează-le pentru a profita la maxim de sistemul de operare.

Cum instalez windows

Dacă ai nevoie de instrucțiuni pentru instalarea altor versiuni de Windows sau ai întrebări specifice, nu ezita să consulți ghidurile oficiale de la Microsoft sau să ceri ajutorul comunității online.

Care este diferenta dintre Windows 10 Home si Windows 10 Pro?

Windows 10 Pro include funcționalități suplimentare, precum capacitatea de a te conecta la o rețea de domeniu, gestionarea grupurilor de lucru și BitLocker pentru criptarea datelor. Windows 10 Home este mai potrivit pentru utilizatorii casnici.

Este necesară o conexiune la internet pentru instalarea Windows 10?

Da, vei avea nevoie de o conexiune la internet pentru a descărca fișierele de instalare și pentru a activa Windows 10.

Pot face o actualizare gratuită la Windows 10 de la o versiune mai veche a Windows?

Oferta de actualizare gratuită la Windows 10 a expirat în mare parte. Cu toate acestea, poți verifica dacă mai există opțiuni de actualizare gratuită pe site-ul Microsoft.

Cât spațiu de stocare este necesar pentru instalarea Windows 10?

Windows 10 necesită cel puțin 32 de gigabyte de spațiu liber pe disc pentru instalare. Cu toate acestea, se recomandă un spațiu mai mare pentru a avea suficient loc pentru actualizări și fișiere personale.


Vezi și:

Ionel

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Ionel

Lasă un comentariu