Cum aflu ce Windows am pe laptop

Aflarea versiunii de Windows pe care o rulează laptopul tău poate fi utilă din diverse motive. Poate dorești să știi dacă sistemul tău suportă anumite aplicații sau dacă ai nevoie de actualizări de securitate. Indiferent de motiv, există câteva modalități simple de a afla ce versiune de Windows este instalată pe dispozitivul tău.

Verificarea versiunii de Windows prin Setări

O modalitate simplă și rapidă de a verifica ce versiune de Windows rulează pe laptopul tău este să folosești opțiunea „Setări”.

Pentru a face acest lucru, urmează acești pași:

 • Deschide „Setări” făcând clic pe iconița „Start” și selectând „Setări” (o roată dentată).
 • În fereastra „Setări”, selectează opțiunea „Sistem”.
 • Din meniul din partea stângă, alege „Despre”.
 • În partea dreaptă a ferestrei, sub secțiunea „Specificații Windows”, vei găsi informații despre versiunea de Windows instalată pe laptopul tău, inclusiv numărul de versiune și detaliile despre compilare.

Utilizarea combinației de taste Windows + R

O altă modalitate rapidă de a afla versiunea de Windows este să folosești combinația de taste Windows + R pentru a deschide „Run” (Execută).

Urmează acești pași:

 • Apasă simultan tastele Windows + R pe tastatură pentru a deschide fereastra „Run”.
 • În caseta de dialog „Run”, tastează „winver” (fără ghilimele) și apasă „Enter”.
 • O nouă fereastră va apărea, afișând informații detaliate despre versiunea de Windows instalată pe laptopul tău.

Verificarea versiunii de Windows prin Panoul de Control

O altă modalitate tradițională de a afla ce versiune de Windows rulează pe laptopul tău este să utilizezi Panoul de Control.

Pentru a face acest lucru, urmează acești pași:

 • Deschide Panoul de Control. Poți face acest lucru deschizând „Start” și căutând „Panoul de Control”, apoi făcând clic pe rezultatul căutării.
 • În Panoul de Control, selectează opțiunea „Sistem și securitate”.
 • Alege apoi opțiunea „Sistem”.
 • În fereastra care se deschide, vei găsi informații despre versiunea de Windows instalată pe laptopul tău sub „Tipul sistemului”.

Aflarea versiunii de Windows pe care o rulează laptopul tău este un proces simplu, care poate fi realizat rapid folosind metodele descrise mai sus. Indiferent de metodă pe care o alegi, este important să știi ce versiune de Windows utilizezi pentru a putea beneficia de actualizări și compatibilitate corespunzătoare.

Actualizarea automată a sistemului

Pentru a te asigura că sistemul tău beneficiază de cele mai recente actualizări și patch-uri de securitate, poți activa actualizările automate în Windows.

Pentru a face acest lucru, urmează acești pași:

 • Deschide „Setări” făcând clic pe iconița „Start” și selectând „Setări” (o roată dentată).
 • Navighează către „Actualizare și securitate”.
 • În meniul din partea stângă, selectează „Windows Update”.
 • Asigură-te că opțiunea „Actualizări automate” este activată.
Beneficii ale actualizărilor automate: Cum funcționează
Securitate îmbunătățită Sistemul va descărca și instala automat cele mai recente patch-uri de securitate pentru a-ți proteja laptopul împotriva amenințărilor cibernetice.
Performanță îmbunătățită Actualizările automate pot aduce îmbunătățiri de performanță și corecții de erori, asigurându-se că sistemul tău rulează eficient și fără probleme.
Compatibilitate Prin actualizările automate, vei beneficia de compatibilitate crescută cu aplicațiile și dispozitivele noi, menținându-ți astfel laptopul actualizat și funcțional cu cele mai recente tehnologii.

Întrebări Frecvente

1. Pot dezactiva actualizările automate dacă doresc?

Da, poți dezactiva actualizările automate, dar este recomandat să le păstrezi activate pentru a-ți menține sistemul securizat și actualizat.

2. Cât de des se efectuează actualizările automate?

Actualizările automate sunt programate să se efectueze periodic, de obicei săptămânal sau lunar, în funcție de setările tale și de disponibilitatea actualizărilor.


Vezi și:

Samon

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Samon

Lasă un comentariu