Cum activezi roaming digi: ghid detaliat

Dacă te afli într-o călătorie în străinătate și vrei să fii sigur că poți folosi serviciile de telefonie mobilă, trebuie să activezi roaming-ul. Acest ghid detaliat îți va explica pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a activa roamingul Digi și a te bucura de comunicare fără probleme în afara țării.

Ce Este Roamingul?

Roamingul reprezintă capacitatea de a folosi serviciile de telefonie mobilă în afara rețelei tale naționale. Acest serviciu este esențial atunci când te afli într-o altă țară și vrei să comunici folosind telefonul tău mobil.

Pasul 1: verifică compatibilitatea telefonului tău

Înainte de a încerca să activezi roamingul, asigură-te că telefonul tău este compatibil cu rețeaua Digi în străinătate. Verifică setările de roaming în telefonul tău și asigură-te că acesta suportă rețeaua din țara în care te afli.

Pasul 2: accesează contul tău digi

Conectează-te la contul tău Digi folosind aplicația mobilă sau site-ul oficial. Accesează secțiunea de setări și caută opțiunea pentru activarea roamingului.

Pasul 3: activează roamingul

În secțiunea de setări vei găsi opțiunea de activare a roamingului. Selectează această opțiune și urmează pașii indicați pentru a confirma activarea serviciului.

Pasul 4: verifică setările telefonului

După ce ai activat roamingul în contul tău Digi, asigură-te că setările de roaming sunt activate și în telefonul tău. Poți găsi aceste opțiuni în meniul de setări al telefonului, în secțiunea de rețea sau conexiuni.

Verificări suplimentare

Pentru a te asigura că totul funcționează corect, îți recomandăm să efectuezi un apel de test sau să trimiți un mesaj. Astfel, vei fi sigur că roamingul este activat și că poți comunica fără probleme în străinătate.

Activarea roamingului Digi îți oferă multiple avantaje, printre care se numără:

  • Poți efectua apeluri și trimite mesaje în străinătate.
  • Ai acces la internet mobil în afara țării.
  • Poți folosi aplicațiile tale preferate fără restricții.

Cum Pot Verifica Dacă Roamingul Este Activat?

Pentru a verifica dacă roamingul este activat, poți accesa setările telefonului tău și să cauți opțiunea de roaming în secțiunea de rețea sau conexiuni.

Pot Activiza Roamingul în Avans?

Da, poți activa roamingul în avans prin intermediul contului tău Digi, chiar înainte de a pleca în călătorie.

Care Sunt Tarifele Pentru Roamingul Digi?

Tarifele pentru roamingul Digi pot varia în funcție de țara în care te afli. Pentru a afla tarifele specifice, te rugăm să consulți site-ul oficial Digi sau să contactezi serviciul lor de relații cu clienții.

Pot Dezactiva Roamingul După Călătorie?

Da, poți dezactiva roamingul oricând prin intermediul contului tău Digi sau din setările telefonului tău. Aceasta este util în cazul în care nu mai ai nevoie de acest serviciu.


Vezi și:

Ionel

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Ionel

Lasă un comentariu