De ce se închide ecranul la telefon când apelez

Ați experimentat vreodată situația în care sunați pe cineva și în timp ce vorbiți, ecranul telefonului se stinge? Acest lucru poate fi destul de frustrant, mai ales dacă aveți nevoie să folosiți alte funcții ale telefonului în timpul apelului. În acest articol, vom explora motivul pentru care ecranul telefonului se închide în timpul apelurilor și cum puteți gestiona această situație.

De ce se întâmplă asta?

În mod obișnuit, ecranul telefonului se închide în timpul unui apel pentru a economisi energie și pentru a preveni apelurile accidental atunci când telefonul este la urechea dvs. Aceasta este o caracteristică comună pe majoritatea telefoanelor mobile și este menită să îmbunătățească experiența utilizatorului și să economisească bateria telefonului.

Când ați fost conectat la un apel telefonic, senzorii de proximitate ai telefonului detectează prezența obiectului (cum ar fi urechea dvs.) în apropiere și închid ecranul pentru a preveni apelurile accidental sau atingerea neintenționată a ecranului cu fața sau urechea dvs. Aceasta poate preveni, de asemenea, activarea altor funcții ale telefonului în timpul apelului, cum ar fi mutarea, înregistrarea sau închiderea apelului.

Cum să gestionați această problemă

Deși închiderea ecranului în timpul apelurilor poate fi utilă în majoritatea cazurilor, poate fi incomodă în unele situații. Dacă doriți să păstrați ecranul deschis în timpul apelurilor, există câteva modalități de a face acest lucru, în funcție de modelul și sistemul de operare al telefonului dvs. Iată câteva sfaturi generale:

  • Verificați setările telefonului pentru funcția de închidere automată a ecranului în timpul apelurilor. Unele telefoane permit dezactivarea acestei funcții sau ajustarea timpului în care ecranul se închide automat.

  • Utilizați căști sau dispozitive Bluetooth pentru apeluri. În acest fel, senzorii de proximitate pot detecta prezența căștilor și nu vor închide ecranul.

  • Instalați aplicații terțe. Pe unele platforme, există aplicații disponibile care vă permit să controlați comportamentul ecranului în timpul apelurilor.

De ce trebuie să se închidă ecranul în timpul apelurilor?

Ecranul telefonului se închide în timpul apelurilor pentru a preveni apelurile accidental și pentru a economisi energie. Senzorii de proximitate detectează prezența obiectului (cum ar fi urechea) în apropiere și iau această decizie pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului.

Se poate dezactiva această funcție?

Da, în multe cazuri, puteți dezactiva funcția de închidere automată a ecranului în timpul apelurilor în setările telefonului. Verificați setările telefonului pentru a vedea opțiunile disponibile.

Există aplicații care pot rezolva această problemă?

Da, există aplicații terțe disponibile pentru unele platforme care vă permit să controlați comportamentul ecranului în timpul apelurilor. Puteți căuta astfel de aplicații în magazinul de aplicații al telefonului dvs.


Vezi și:

Grigore

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Grigore

Lasă un comentariu