Cum se face print screen

În era digitală în care trăim, capturarea imaginilor de pe ecranul computerului sau dispozitivelor mobile este o operațiune frecventă. Print screen-ul, cunoscut și sub numele de „captură de ecran,” este un proces esențial pentru a partaja informații sau pentru a păstra o copie a ceea ce vedeți pe ecran. Vom explora în acest articol cum se face un print screen în diverse medii și cu diferite dispozitive.

Cum se face print screen pe windows

Pe sistemele Windows, există mai multe modalități de a face un print screen:

  • Print Screen (PrtScn) simplu: Apăsați tasta „Print Screen” (PrtScn) de pe tastatură. Aceasta va captura întregul ecran și va copia imaginea în clipboard. Puteți apoi să o lipiți într-un program de editare de imagini sau într-un document.

  • Alt + Print Screen: Cu această comandă, puteți captura doar fereastra activă. Apăsați simultan tasta „Alt” și „Print Screen” pentru a face asta.

  • Windows + Shift + S: Această comandă vă permite să selectați manual zona pe care doriți să o capturați. Oferă mai multă flexibilitate în comparatie cu celelalte metode.

Cum se face print screen pe macos

Pe dispozitivele Mac, procesul este similar, dar folosește taste diferite:

  • Command + Shift + 3: Această comandă face un print screen al întregului ecran și salvează imaginea pe desktop.

  • Command + Shift + 4: Cu această comandă, puteți selecta manual zona pe care doriți să o capturați. După ce faceți selecția, apăsați „Enter” pentru a face captura.

Cum se face print screen pe dispozitivele android

Pentru dispozitivele Android, procedura poate varia în funcție de producător, dar în general, puteți folosi acești pași:

  1. Apăsați simultan butoanele „Power” și „Volume Down” sau „Home” (în funcție de modelul dispozitivului) pentru a face un print screen.

  2. Captura de ecran va fi salvată în folderul „Screenshots” sau „Capturi de ecran” al galeriei dvs.

Cum se face print screen pe dispozitivele ios

Pentru dispozitivele iOS, cum ar fi iPhone sau iPad, procedura este simplă:

  1. Apăsați simultan butoanele „Power” și „Volume Up”. Ecranul va face o animație și captura de ecran va fi salvată în biblioteca de imagini.

Cum Se Editează Captura de Ecran

Indiferent de dispozitivul sau sistemul de operare pe care îl folosiți, după ce ați făcut captura de ecran, puteți să o editați folosind programe de editare de imagini precum Photoshop, GIMP sau aplicații native pentru editare disponibile pe dispozitivul dvs.

Cum Se Salvează Captura de Ecran

Pentru a salva o captura de ecran, trebuie să o lipiți într-un program de editare sau să o salvați direct în folderul ales de sistemul dvs. în cazul Windows sau MacOS.

Frequently Asked Questions (FAQs)

1. Cum pot face un print screen doar pentru o anumită parte a ecranului?

Pentru a face acest lucru, puteți utiliza comanda „Windows + Shift + S” pe Windows sau „Command + Shift + 4” pe MacOS pentru a selecta manual zona dorită. Pe dispozitivele mobile, consultați ghidul specific pentru producătorul dvs.

2. Unde găsesc capturile de ecran pe dispozitivul meu?

Locația capturilor de ecran poate varia. Pe Windows sau MacOS, acestea pot fi de obicei găsite în folderele „Screenshots” sau „Capturi de ecran.” Pe dispozitivele mobile, se pot salva în galeria de imagini.

3. Cum pot partaja o captură de ecran?

Puteți partaja o captură de ecran prin atașarea imaginii la un e-mail, postând-o pe rețelele sociale sau folosind aplicațiile de mesagerie. Majoritatea platformelor vă permit să selectați captura de ecran direct din galerie pentru a o distribui.

4. Cum pot edita o captură de ecran?

Pentru a edita o captură de ecran, puteți folosi programe de editare de imagini precum Photoshop sau GIMP pe computer. Pe dispozitivele mobile, există aplicații native sau aplicații disponibile în magazinul de aplicații pentru editarea capturilor de ecran.

Vezi și:

Photo of author

Samon

Lasă un comentariu