Cum scanez un cod qr

În lumea digitală în continuă dezvoltare în care trăim, codurile QR au devenit o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi. Aceste coduri bidimensionale pot conține o varietate de informații, de la link-uri către site-uri web până la detalii de contact și multe altele. Dacă vă întrebați cum să scanați un cod QR, vă vom ghida în acest proces simplu, dar extrem de util.

Cum scanez codul qr

Scanearea unui cod QR poate părea un proces complex, dar cu ajutorul smartphone-ului sau al unei tablete, acest lucru devine un joc de copii. Iată pașii de bază pentru a scana un cod QR:

 1. Asigurați-vă că dispozitivul dvs. are o cameră funcțională și este conectat la internet.
 2. Deschideți aplicația de scanare a codurilor QR de pe dispozitivul dvs. Dacă nu aveți una instalată, puteți descărca una din magazinul de aplicații al dispozitivului dvs.
 3. Porniți aplicația și pregătiți camera pentru scanare.
 4. Țineți camera la o distanță potrivită de codul QR. Aplicația va încerca automat să-l identifice și să-l scaneze.
 5. Așteptați ca aplicația să finalizeze procesul de scanare. Odată ce codul QR este citit, veți primi o notificare cu informațiile sau acțiunea asociată cu codul.

Este important să menționăm că majoritatea smartphone-urilor moderne au integrată funcționalitatea de scanare a codurilor QR în aparatul foto, deci poate fi foarte simplu de utilizat.

Cum se scanează codul qr

Poate exista mici diferențe în modul în care se scanează un cod QR, în funcție de dispozitivul și aplicația pe care le utilizați. Cu toate acestea, pașii de bază sunt aceiași.

Pe Dispozitive Android:

Majoritatea dispozitivelor Android vin cu o funcționalitate de scanare a codurilor QR în aparatul foto. Puteți accesa această funcție astfel:

 1. Deschideți aplicația aparatului foto.
 2. Îndreptați camera către codul QR și așteptați ca acesta să fie scanat automat.

Pe Dispozitive iOS (iPhone sau iPad):

Pe dispozitivele iOS, puteți scana coduri QR folosind aplicația Camera. Iată cum:

 1. Deschideți aplicația Camera.
 2. Îndreptați camera către codul QR. Camera va detecta automat codul și va afișa informațiile sau vă va direcționa către link-ul asociat.

Unde găsesc codul qr

Acum că știți cum să scanați un cod QR, s-ar putea să vă întrebați unde puteți găsi astfel de coduri. Codurile QR pot apărea în multe locuri diferite, inclusiv:

 • Pe afișele publicitare sau în reviste, pentru a vă oferi mai multe informații despre un produs sau serviciu.
 • Pe ambalajele produselor, pentru a vă oferi detalii despre ingredientele sau instrucțiunile de utilizare.
 • Pe cardurile de vizită, pentru a vă permite să salvați rapid informațiile de contact ale cuiva.
 • Pe măștiile de acces la evenimente sau locații, pentru a vă verifica rapid biletele sau a vă oferi informații despre regulile de acces.

Cum se scanează codul qr

Scanearea unui cod QR este un proces simplu și util, care vă poate economisi timp și vă poate oferi acces la informații importante. Indiferent de dispozitivul pe care îl utilizați, acum știți cum să faceți acest lucru. Asigurați-vă că sunteți conectați la internet pentru a putea accesa conținutul asociat codului QR.

FAQs Despre Scanearea Codurilor QR

Cum Scanez Codul QR pe Android?

Pe dispozitivele Android, puteți scana un cod QR folosind aplicația aparatului foto. Deschideți aplicația aparatului foto și îndreptați camera către codul QR pentru a-l scana.

Cum Scanez Codul QR pe Dispozitive iOS?

Pe dispozitivele iOS, cum ar fi iPhone sau iPad, puteți scana un cod QR folosind aplicația Camera. Deschideți aplicația Camera și îndreptați camera către codul QR pentru a-l scana.

Unde Pot Găsi Aplicații de Scanare a Codurilor QR?

Puteți găsi aplicații de scanare a codurilor QR în magazinul de aplicații al dispozitivului dvs., fie că este vorba despre Google Play Store pentru dispozitive Android sau App Store pentru dispozitive iOS.

Ce Informații Pot Conține Codurile QR?

Codurile QR pot conține o varietate de informații, inclusiv link-uri către site-uri web, detalii de contact, instrucțiuni de utilizare sau orice alt tip de text sau date. Informațiile pe care le conține un cod QR depind de scopul său.

Vezi și:

Photo of author

Ionel

Lasă un comentariu